SXK boj

Om ni uppmärksammat en blå boj utanför brygga 5 så kommer här förklaringen till den. Det är Svenska kryssarklubben som placerat ut en svajboj hos oss i Lungviks hamn. Den ligger alltså utanför brygga 5 och är till för kryssarklubbens medlemmar. Vi ser det som mycket positivt att få fler besök av gästande båtar som kan upptäcka vår hamn och vår stad. Regler kring nyttjande av bojen finns på Svenska kryssarklubbens hemsida https://www.sxk.se/bojar-hamnar-och-farleder/bojar-mooring-buoys/bojbestammelser

 

SXK boj 1
SXK boj 2
SXK boj 3
2021-09-16

Upptagningsdagar 2021

Upptagningsdagar denna höst blir fredag 24/9 och lördag 25/9. Vi kommer att dra fram vagnar under själva upptagningsdagarna och vill att samtliga vagnar är klara för flyttning/framdragning senast 07:00 på fredag morgon. Detsamma gäller självklart för båtarna.

Priser 

 Båtar under 8 ton 1000:- och tyngre båtar 1300:-. Vi behåller traktor kostnad á 300:- per båt.

ANMÄLAN OCH BETALNING

  • OBS: Anmälan och betalning görs med Swish till 1230766139 senast söndag den 19/9 kl 18:00. 
  • Inga anmälningar skall lämnas med lapp i hamnens brevlåda. Har du inte Swish får du be en kompis om hjälp.
  • Vi har valt detta datum så att vi kan få till ungefär lika många båtar fördelat på de 2 upptagningsdagarna. Strävan är att alla skall få det datum man önskar men det är inget vi kan garantera så vi måste alla visa flexibilitet kring detta.
  • Anmälan fylls i meddelande fält i Swish där man uppger sitt namn samt önskat upptagningsdatum, använder man centrumlyft skall det framgå i anmälan.
  • Exempel för text i meddelandefält: Ken Green, 24/9

ÖVRIG INFORMATION

  • Det skall finnas tydliga markeringar på båten för slingplacering. Det gäller samtliga båtar.
  • Som ni vet går vi i Corona tider och skall hålla ett fysiskt avstånd till varandra även under upptagningen. Vi skall vara särskilt aktsamma om de årsrika medlemmarna samt medlem i de så kallade riskgrupperna. Om någon av er behöver hjälp kontakta någon av oss i sjösättningsgruppen så kan vi säkert komma på en lösning.
  • Om det blir fler än 32 eller 33 båtar anmälda till någon av dagarna tar vi kontakt för att finna en passande lösning. Det är bra om era båtar är klara i god tid före upptagning.
  • Avsikten är att komma igång vid 07:00 på lyftdagarna. Vi hoppas kunna återkomma med information om vilken ända av hamnen vi kommer att börja med.
  • Eventuella ändringar publiceras på hemsidan

 

2021-08-09

Medlemsförmåner

Som medlem i LHF har du förmåner på diverse företag. Läs mer om detta på sidan medlem.

2021-07-09

Kajakhotell

LHF erbjuder nu möjlighet till förvaring av kajaker. Läs mer på sidan kajakhotell.

2021-06-30

Arbetskraft behövs

Vill du arbeta bort grundavgiften?

Vi behöver 2 personer till att byta/justera kättingar mellan bryggsektioner, ca 5-6h. Kontakta Kari 0725033901

2021-06-29

Kallelse till Extra möte

Styrelsen för Lungviks Hamnförening har förslag om att dela verksamheten i en ideell del och en momspliktig del. Med anledning av detta kallas till Extra möte torsdag 8/7 klockan 19:00.

Mötet sker digitalt via Microsoft Teams. För att få tillgång till länken mailar du info@lungvikshamn.se

/Styrelsen

2021-06-22

Tankstationen åter i drift

Äntligen!
Igår fylldes Ulvön och Sjögatans stationer. Ulvön startades direkt och där har man bytt till större dieseltank med förhoppning att den ska slippa stå tom vissa dagar mellan fyllningarna.

Sjögatan provkördes i morse och startades därefter!

2021-06-18

Tankstationen

Alltank jobbar med förnyelse av tillstånd och avtal för tankstationen. I avvaktan på förnyade tillstånd är macken stängd tillsvidare och kommer att öppna inom en snar framtid.

Vid frågor kontakta Alltank, Olle Grave 060-18 01 41

2021-06-01

Båtvagnar

Ni som nu har sjösatt och kommer att sjösätta och inte har någon egen uppställningsplats får inte parkera era vagnar på lediga platser på uppställningsplanen. Det ställer till stora problem vi uthyrning av platser då nya medlemmar inte kan placera sina vagnar och uppställningsmaterial på sin plats.

Felaktigt placerade vagnar måste flyttas.

Saknar ni plats för era vagnar hör av er till platsansvarig Åke Karlin 070-274 24 02.

Kom ihåg att städa era platser och lägga ihop ert uppställningsmaterial då ni sjösatt.

Trevlig sommar!

2021-05-31

Arbetsdagar 2021

Med anledning av rådande pandemi blir det för andra året i rad inga gemensamma arbetsdagar i hamnen. Vill ni ha sysslor för att arbeta bort grundavgiften så mailar ni namn och telefonnummer till info@lungvikshamn.se.

 

2021-05-18